top of page
IMG_0779.jpeg.JPEG
Two Fish

Referenties 

Birgitta Kookt.

Birgitta kookt is niet zomaar een kreet. Er zijn echt veel mensen die goed kunnen koken, ook voor grotere gezelschappen. Het zijn echter uitzonderingen die zich weten te onderscheiden. 

Wij vierden onze zilveren bruiloft thuis. Wij wilden twintig mensen ontvangen aan een zelf gedekte tafel, in onze eigen smaak en sfeer. We wilden graag heel erg lekker eten met zorg gekozen smaken volledig vegetarisch. Om op deze manier mensen te laten proeven en beleven dat bij een goed vegetarisch diner vlees en vis niet gemist worden. Wij vinden het belangrijk om te genieten van eten met eerbied voor de planeet. En waar vind je dat? Na de borrel met crostini met aspergemouse en een kwarteleitje, en een in een sinaasappel gewelde abrikoos met geitenkaas, gingen we aan tafel met etagères met tapas die zelfs voor de meest doorgewinterde vegetariërs een welkome verrassing waren. 

Artisjokharten gevuld met een fijn kaasje en verse kruiden en precies goed gegrilde paprika's. De balletjes van dadel, noten en abrikozen en granaatappel werden door mijn echtgenoot zelfs de heerlijkste gehaktballetjes genoemd. Hij is wars van vleesvervangers, omdat ze naar geitenwollen sokken smaken, en het is misplaatst een vleesvervanger 'kipstukjes', laat staan 'gehaktbal' te noemen. Het tussengerechtje, een heerlijke soep in feestelijke en stijlvolle kopjes geserveerd. Het Alain Caron gerecht was een waar groentefeestje dat ik eigenlijk niet kan uitleggen, dat moet je proeven. 

De tagliatella met wilde paddenstoelen, morrilles en truffel was met recht het hoofdgerecht. Geen 'al funghi' kan hier ooit aan tippen. Het is waar vakmanschap om iedere paddenstoelensoort met een eigen smaak tot zijn recht te laten komen. De sfeervolle presentatie van elk gerecht, ware kunstwerkjes op de borden, tot en met het dessert van merengue, frambozencoulis en een bolletje ijs, gaat iedere, mij bekende vorm van catering aan huis te boven. 
Birgitta heeft niet alleen oog, neus en smaak voor ingrediënten en gerechten, maar ook voor de vorm, combinaties en logistiek ervan. En dat is niet iedereen gegeven. 
Dank Birgitta, wij hadden dankzij jouw diner een zilveren bruiloft met een gouden randje!
 
Liefs,
Corine & Sjef
IMG_0752.jpeg.JPEG

Naar aanleiding van een 9 gangen lunch. 

Te gast: Mensen van Vis aan de Schelde. 

Ik blijf het gevoel houden alsof we afgelopen zondag de slotaflevering van de sopranos hebben opgenomen, misdadig lekker en gezellig!

bottom of page